Gemert-Bakel digitaal nachtregister Gemert-Bakel

Veelgestelde vragen

Wanneer inschrijven in de gemeentelijke basisregistratie?
In de wet BRP (art. 2.4, eerste lid) is vastgelegd dat iedereen die naar verwachting gedurende een halfjaar ten minste vier maanden in Nederland verblijft, verplicht is zich binnen vijf dagen in te laten schrijven bij de gemeente waar hij/zij zijn/haar woonadres heeft.

Wat zijn de voordelen van de nachtregistratie?
• dat bekend is wie waar verblijft bij calamiteiten;
• inzicht over de aantallen arbeidsmigranten kan de economische noodzaak aantonen en leiden tot imagoverbeterende activiteiten;
• inzicht in verblijfsduur kan leiden tot gericht werken aan oplossingen voor het huisvestingsprobleem en doorstroming naar de reguliere woningmarkt en aan integratie;
• inzicht in het aantal recreanten binnen onze gemeente;
• inzicht in waar arbeidsmigranten verblijven, kan leiden tot een betere spreiding van het aantal mensen op één verblijfsobject waardoor misstanden en parkeerproblemen kunnen worden voorkomen.

Het is daarom van groot belang dat werkgevers en verblijfsaanbieders meewerken aan het op een juiste wijze registreren van de arbeidsmigranten en toeristen die in de gemeente verblijven.

Mogelijkheid uploaden excelbestanden - csv bestanden

Vanaf 1 december 2020 is het mogelijk om excelbestanden - csv bestanden te uplaoden in het digitaal nachtregister. Op deze manier kunt u uw boekinggegevens eenvoudig uit uw eigen systeem downloaden en uploaden in het digitaal nachtregister. Ook is het handig bij groepsaccomodaties door vooraf aan de boeker de lijst van verblijvers digitaal toe te sturen, zodat de boeker alle verblijvers kan invoeren op de lijst. Deze lijst kan dan eenvoudig worden geupload in het digitaal nachtregister.

Hoe kan ik het nachtregister gebruiken?
U kunt hier de instructie voor het gebruik van het digitaal nachtregister downloaden of kijk op Over het nachtregister.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contactgegevens

U kunt natuurlijk ook altijd op een andere manier contact met ons opnemen:

Gemert-Bakel
Ridderplein 1
5421 CV Gemert
Tel.: 0492-378 500
E-mail: gemeente@gemert-bakel.nl